Meteen naar de inhoud

28

Affiche Carrie Meijer | Hans Kleinsman

Carrie Meijer | Hans Kleinsman

Ordenen en Bewegen

8 t/m 16 oktober 2016

Carrie Meijer

1951, Ootmarsum

Vrije Academie, Den Haag en diverse masterclasses

Woont en werkt in Amsterdam

Ordenen

Ritmisch verspringende lijnen en composities van contrasterende banen en strakke vlakken in heldere kleuren. Met uiterste precisie componeert Carrie Meijer haar grafische werk. Tekeningen, linosnedes en collages met plakband zijn de fundering waarop de digitale prenten worden geconstrueerd. Daardoor blijft het verfijnde handschrift tastbaar en krijgt het beeld een levendige uitstraling. De evenwichtige kleurcombinaties en het geometrische lijnenspel zijn verwant aan de ordening in architectuur. Met een oplage van slechts één is elke prent een uniek object.


Hans Kleinsman

1950, Enschede

AKI, Enschede

Woont en werkt in Schagerbrug

Bewegen

Levendige patronen van kleine organische vormen die, in een mathematische choreografie, een dans uitvoeren voor het oog. Hans Kleinsman maakt computergestuurde tekeningen, uitgaande van rekenkundige reeksen die hij visualiseert. Een zelf ontwikkelde tekenmachine brengt het beeld over op grote lithostenen, waarna de prent wordt gedrukt in afzonderlijke kleurlagen. Of hij zendt de gegevens naar een plotter die met ballpoint rechtstreeks op papier tekent. Een koppeling tussen analoog en digitaal werken, waaruit een dynamisch beeld tevoorschijn komt.


Werk van Hans Kleinsman:

Hans Kleinsman, Numerize 1, litho, 100 x 70 cm.
Hans Kleinsman, Book rhythm 3, Het kleine meisje van meneer Linh, P. Claudel. Litho, 100 x 70 cm.

Oplage: 1

De prenten van Carrie zijn monumentjes van evenwicht in kleur en vorm. Ze zijn niet in veelvoud te koop, van elke afbeelding drukt ze er maar één.

Werk van Carrie Meijer:

Carrie Meijer, D07 2012, digitale prent 1/1, 48,3 x 32,9 cm.
Carrie Meijer, D003, digitale prent 1/1, 14 x 14 cm.
Carrie Meijer, D12 2012, digitale prent 1/1, 48,3 x 32,9 cm.

Deze extra duo-tentoonstelling vond plaats ter gelegenheid van de landelijke manifestatie Maand van de Grafiek. Kunstlokaal №8 was een van de 140 locaties.


De opening