Wim Biewenga | Mariëtte van Erp

Speelveld en wortels

Wim Biewenga en Mariëtte van Erp. Een duet van waarnemingen en een experimenteel spel met abstractie, voorbij de anekdote.

6 t/m 28 maart 2021
Affiche Biewenga - van Erp

Wim Biewenga

1939, ‘t Zandt
Woont en werkt in Havelte

Speelveld

Geconcentreerde geometrische composities met een welluidende monumentaliteit. Helder van lijn en kleur. Wim Biewenga gaat het spel aan met herinnerde omgevingen en componeert zuivere leegte en verstilling. Daarbij toont hij de rauwe imperfectie van de huid met gevoelig zichtbare littekens en rigoureuze overschilderingen. Herbezinnend en herbeziend zijn ook de assemblages die zijn samengesteld uit tot rust gekomen (erfstuk-) speelgoed en waardevolle houtresten. Zij overleven en reflecteren een doorleefd gedachtegoed.


Mariëtte van Erp

1953, Gemert
Academie voor industriële vormgeving, Eindhoven
Jan van Eyck academie, Maastricht
Woont en werkt in Gemert

Wortels

Stoere, vette volle vlakken op doek en krassende carbonkrabbels op papier. Het zijn aardse en grondstoffelijke vertalingen van eigen, en eigen gemaakte ervaringen van haar directe omgeving. Mariëtte van Erp is geworteld in het karakteristieke Brabantse landschap. Haar geboortegrond, die zij met gevoelige, directe energie, intens kijkend tekent en schildert. Het barst van voortdurende toewijding, gretige onderzoeksdrang en experimenteerdrift. Het is een geabstraheerde weerslag van een blind ingevoelde beleving.


Overzicht van de tentoonstelling Wim Biewenga | Mariëtte van ErpNog meer over deze tentoonstelling

Bij iedere duotentoonstelling geven wij een boekje uit. Het boekje van de tentoonstelling Wim Biewenga | Mariëtte van Erp is op 6 maart verschenen en kost € 5,00.

Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur, na afspraak. Hiervoor kunt u een tijdslot reserveren via de knop hieronder. We stellen uw komst zeer op prijs.

Klik op de knop hieronder voor meer informatie over de werken: maker, titel, techniek en materiaal, afmeting en prijs. Of maak een afspraak en kom langs.