Rob Vollewens | Jan Willem Maris

Oord en verblijf

Een installatie van Rob Vollewens en Jan Willem Maris.
‘Homo Ludens’ bestaat dit keer uit een duo dat de confrontatie met de ruimte eensgezind is aangegaan. Over ruimte gaat het, en spelen met volumes, licht, inhoud. Een oord om in rond te dwalen of te verblijven.

3 t/m 25 april 2021

Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur, na afspraak. Extra open op maandag 5 april, 2e Paasdag. U kunt een tijdslot reserveren via de website. We stellen uw komst zeer op prijs.

Affiche Rob Vollewens en Jan Willem Maris

Rob Vollewens

Breda, 1953
TH-bouwkunde, Delft, propaedeuse
Woont en werkt in Almere

oord


Een maakbare omgeving van schetsmatige, architectonische vormen. Hoe genaakbaar zijn de bouwwerken die Rob Vollewens ons voorlegt? 
Het zijn haast zuiver modernistische volumes die een onbestemde stad neerzetten, opgetrokken uit het overschot van verpakkingen. 
In aanbouw of vervallen? Wellicht een belofte of herinnering, de echo van de tijd. In de polder weerklinkt de sociale roep om een warme invulling van de lege, stille ruimten.


Jan Willem Maris

1952, Djakarta

Academie Minerva, Groningen

Woont en werkt in Amsterdam

Verblijf

Anonieme interieurs tussen vertrek en aankomst. Doorgangshuizen die de reiziger dekking bieden, een schuilplaats voor de vallende nacht. 
Zonder enig teken van leven te schilderen verkent 
Jan Willem Maris het licht dat een oponthoud van onbepaalde duur verzacht en kleurt. Stralend van een gloedvolle, doordringende zon biedt het onderdak voor het moment, tussentijd van een enorme ruimte. Het licht beweegt en vindt plaats.


Boekje Rob Vollewens | Jan Willem Maris

Bij iedere duotentoonstelling geven wij een boekje uit. Het boekje bij de tentoonstelling Rob Vollewens | Jan Willem Maris is te koop vanaf 3 april en kost € 5,00